Általános Szerződési Feltételek

www.web28.hu – használati feltételek (Általános Szerződési Feltételek – ÁSZF)

A www.web28.hu felhasználási szabályzata (a továbbiakban: Szabályzat) Biró Mátyás Egyéni Vállalkozó (továbbiakban: Szolgáltató) által üzemeltetett www.web28.hu oldalon értékesítésre kínált termékek és szolgáltatások megvásárlásának feltételeit és szabályait tartalmazza.

Jelen Ászf hatálya Szolgáltató weblapján www.web28.hu és aldomainjein történő jogviszonyokra terjed ki.

Jelen dokumentum alapján létrejött szerződés nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, nem minősül írásbeli szerződésnek, magyar nyelven íródik, magatartási kódexre nem utal.

Szolgáltatói adatok

A szolgáltató neve: Biró Mátyás Egyéni Vállalkozó

A szolgáltató székhelye: 2300 Ráckeve, Magán utca 88.

A szolgáltató elérhetősége, az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló, rendszeresen használt elektronikus levelezési címe: hello@web28.hu

Nyilvántartási száma: 33448952

Adószáma: 66283292-2-33

Nyilvántartásban bejegyző hatóság neve: Ráckevei Járási Hivatal Okmányirodai Osztály

Telefonszáma: +36702094280

Adatvédelmi nyilvántartási száma: folyamatban

A szerződés nyelve: magyar

A tárhely-szolgáltató adatai:

Cégnév: Magyar Hosting Kft.

Székhely: 1132 Budapest, Victor Hugo utca 18-22.

Telefon 0-24: +36 1 700 2323

Tartalék telefon: +36 1 412 3448

FAX: +36 1 700 2254

Email: info@tarhely.com

A honlap használata

Tájékoztató a honlap használatáról

A Weboldal és Webáruház tartalmának minden része elérhető minden Megrendelő számára, regisztráció nélkül. A vásárlás nincs regisztrációhoz kötve.

Árak
Áraink a rendelés időpontjában érvényes listaárak, amelyeket a webáruházban a termékek mellett találnak. Az árak bruttó árak és 27% áfát tartalmaznak, azonban ezek az árak nem tartalmazzák a szállítási költséget. A szállítási költség a pénztár folyamat során a megrendelés véglegesítése előtt, valamint a Vásárlási feltételek között is megtalálható. Amennyiben a webáruházban hiba vagy hiányosság lép fel a termékeknél vagy az áraknál, fenntartjuk a jogot a korrekcióra. Ilyen esetben a hiba felismerése illetve módosítása után azonnal tájékoztatjuk a vevőt az új adatokról. A vevő ezt követően még egyszer megerősítheti a megrendelést, vagy lehetőség van arra, hogy bármely fél elálljon a szerződéstől.

Amennyiben a termék akciós áron van, de a rendelés pillanatában nincs raktáron, úgy a termék az akciós áron kerül kiszállításra, számlázásra. Attól függetlenül, hogy a teljesítés időpontjában már nem akciós a termék.

A rendelések feldolgozása, a szerződés létrejötte

A Megrendelő által elküldött ajánlat megérkezését a Szolgáltató késedelem nélkül, automatikus visszaigazoló e-mail útján visszaigazolja a Megrendelő részére, mely visszaigazoló e-mail tartalmazza a Megrendelő által a vásárlás, illetve regisztráció során megadott adatokat (számlázási és szállítási információk), a rendelés azonosítóját, a rendelés dátumát a megrendelt termékek felsorolását, mennyiségét, a termék árát, szállítási költséget, csomagolás díját és a fizetendő végösszeget.

E visszaigazoló e-mail Szolgáltató részéről a Megrendelő által tett ajánlat elfogadásának minősül, mellyel érvényes szerződés jön létre Szolgáltató és Megrendelő között.

Megrendelő mentesül az ajánlati kötöttség alól, ha késedelem nélkül, de legkésőbb 48 órán belül nem kapja meg Szolgáltatótól az elküldött rendelésére vonatkozó visszaigazoló e-mailt.


Visszaigazolás

Minden rendelésről e-mailes visszajelzést küldünk. Ez azt jelenti, hogy a rendelés feladását követően egy automatikus e-mailt kap a rendelés beérkezéséről majd a szállítási/fizetési módtól függően a különböző állapotváltozásokról (fizetés teljesítéséről, a csomag feladásáról). Telefonos egyeztetés esetén hívja az ügyfélszolgálatot: +36 70 209 42 80 hétfőtől péntekig, munkanapokon 10.00-19.00 óra között -, vagy lépj kapcsolatba velünk az hello@web28.hu e-mail címen.

Fizetési feltételek
Áruházunkban csak Barion bankkártyás fizetésre van lehetőség.

Fizetési módok

Szolgáltató a megrendelt termékek kiszállításakor  a Megrendelő részére, a kifizetés igazolására, a termékkel együtt számlát ad.

  • Barion

A Barion egy népszerű magyar fizetési szolgáltató, online pénztárca. Elég csak a Barion-nál pénztárcát nyitni, ott regisztrálni személyes adatokat megadni (esetleg hitelkártyánkat is), majd a regisztrációkor megadott egyedi e-mail címet felhasználni a tranzakcióhoz. Vásárláskor meg kell adni a Barion-os e-mail címét a Megrendelőnek, mely elnavigál a biztonságos Barion számla oldalra, ahol csak meg kell erősíteni, jóváhagyni a tranzakciót. A Barion nem elektronikus bank, hanem egy biztonságos internetes pénzügyi “közvetítő”.
Szállítás
A küldemények kézbesítése, szállítása futárszolgálattal valamint a Magyar Posta szolgáltatásával történik. A termék szállítási ideje eltérő, de maximum 10 munkanap. A szállítás időpontjáról lehetősége van egyeztetni a visszaigazoló e-mailben található telefonszámon.
Szállítási módok:
– Postai küldemény – ajánlott levélként (Kiszállítási idő: A sikeres fizetést követő 6 munkanap)
– Futárszolgálattal : GLS futárszolgálat (6 munkanap)

Szállítási díjak: Szállítási módtól függően:

– Postai küldemény – ajánlott levélként: 990 Ft

– GLS futárszolgálat díja: 990 Ft

Külföldre szállítás is megoldható. Erről bővebb tájékoztatást e-mailben kérhet.
A szállítástól elállás
Ha a webáruház a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott áru nem áll rendelkezésére, illetve a megrendelt szolgáltatást nem áll módjában nyújtani, köteles erről a megrendelőt tájékoztatni. A webáruház nem köt szerződést kiskorúakkal. A megrendelő a kereskedelmi feltételek elfogadásával nyilatkozik arról, hogy nagykorú.

A termék visszaküldése
A terméket hiánytalan mennyiségi és újra eladható, minőségi állapotában vesszük vissza az eredeti csomagolásban és a termékhez tartozó melléklet okmányokkal.

A termék visszaküldésére kézhezvételtől számított 14 napon belül van lehetőség (Elállási jogról lentebb bővebb tájékoztatást nyújtunk).
Elállási jog / Visszaszolgáltatási garancia

A megrendelő a szerződéstől 14 munkanapon belül indokolás nélkül elállhat.
A megrendelő az alábbi esetekben nem gyakorolhatja az elállás jogát:
– szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte,
– olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ,
– olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó,
– szerencsejáték-szerződés esetében.

A megrendelő az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. Az értékesítő köteles a megrendelő által a termékre kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő 30 napon belül visszatéríteni.

A megrendelő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő költségeket. A megrendelőt ezen felül egyéb költség nem terheli. Az értékesítő azonban követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Ha az elállási jog alapján visszaszállított áru nincs kifogástalan, újra eladható állapotban, akkor a megrendelő kártérítésre kötelezett, amennyiben az áru állapotának romlását, tönkremenését, illetve visszaadásának másmilyen ellehetetlenülését szándékosan vagy hanyagságból idézte elő.

Amennyiben a termékről felbontás során a kézbesítést végző személy jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét, az értékesítés törlését azonnal biztosítjuk. Bármilyen nemű sérülést, tartalomhiányt a küldemény kézbesítése során az átadó-átvevő közötti tényállási jegyzőkönyvnek kell tartalmaznia. Utólagos tartalomhiányért, esetleg sérülésért felelősséget vállalni nem tudunk.

Az elállási jog gyakorlására vonatkozó 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól. Kormányrendelet szövege letölthető a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapjáról.

45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet  – 14. A fogyasztót megillető elállási és felmondási jog alóli kivételek

29. § (1) A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát

e) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;
Szerződéskötés feltételeire vonatkozó tájékoztatás
A szerződéskötés nyelve magyar, a szerződés írásban megkötöttnek minősül. A megkötött szerződést iktatjuk, utólag hozzáférhető lesz.

Tulajdonjogi kikötés
A leszállított áru a vételár teljes kifizetéséig a szállító tulajdonában marad. A téves, nem elfogadott rendelések során a terméket az „új” tulajdonos nevén készletbe vételezzük, és az újabb, sikeres értékesítést követően az új tulajdonosának kerül kifizetésre az ellenérték!

Megrendelés módosítása, törlése
A 2001. évi CVIII. törvény értelmében a megrendelés leadásakor a vásárló felé azonnal értesítést küld az eladó webáruház szoftvere a rendelés felvételének tényéről. Ez az értesítés nem minősül az eladó és a vásárló között létrejött szerződésnek! Csupán jelzi a vásárlónak, hogy rendelési igényét rendszerünk regisztrálta és továbbította az eladó illetékes munkatársa felé.

Amennyiben a vásárlóhoz ez 5 napon belül nem érkezik meg, akkor a vásárló ajánlattételi kötöttségei megszűnnek.
Az eladó a rendelés teljesítésének megkezdéséig megadja a lehetőséget a vásárlónak rendelése visszavonására elektronikus úton. A rendelés teljesítésének megkezdésekor a vásárló e-mailben és/vagy telefonon értesítést kap a teljesítés várható időtartamáról, és a teljesítés megkezdésének tényéről, ezután már csak személyesen vagy a “Vevőszolgálat” vagy “Elérhetőségek” menüpontok alatt található elérhetőségek valamelyikén keresztül van lehetőség rendelésének visszavonására

A megrendelés utólagos módosítására csak írásos formában e-mailben kerülhet sor. (hello@web28.hu)

Szerzői jogok

A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény (továbbiakban: Szjt.) 1. § (1) bekezdése értelmében a weboldal szerzői műnek minősül, így annak minden része szerzői jogi védelem alatt áll. Az Szjt. 16. § (1) bekezdése alapján tilos a weboldalon található grafikai és szoftveres megoldások, számítógépi programalkotások engedély nélküli felhasználása, illetve bármely olyan alkalmazás használata, amellyel a weboldal, vagy annak bármely része módosítható. A weboldalról és annak adatbázisából bármilyen anyagot átvenni a jogtulajdonos írásos hozzájárulása esetén is csak a  weboldalra való hivatkozással, forrás feltüntetésével lehet. A jogtulajdonos: Biró Mátyás, egyéni vállalkozó

A termékek lényeges tulajdonságaira vonatkozó tájékoztatás

A honlapon a megvásárolható termékek lényeges tulajdonságairól az egyes termékeknél szereplő leírásokban adunk tájékoztatást. A termékoldalon található adatok tájékoztató jellegűek! A képek esetenként illusztrációk, a színek nem mindig felelnek meg a valóságnak!

Az adatbeviteli hibák javítása – Felelősség a megadott adatok valóságáért

Önnek a megrendelés során a megrendelés véglegesítése előtt folyamatosan lehetősége van az Ön által bevitt adatok módosítására (a böngészőben a vissza gombra kattintva az előző oldal nyílik meg, így akkor is javíthatóak a bevitt adatok, ha Ön már a következő oldalra lépett). Felhívjuk a figyelmét, hogy az Ön felelőssége, hogy az Ön által megadott adatok pontosan kerüljenek bevitelre, hiszen az Ön által megadott adatok alapján kerül számlázásra, illetve szállításra a termék. Ön a megrendelésével tudomásul veszi, hogy az Eladó jogosult az Ön hibás adatbeviteléből, a pontatlanul megadott adatokból eredő minden kárát és költségét Önre hárítani. Az Eladó a pontatlan adatbevitel alapján történő teljesítésért felelősségét kizárja. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a rosszul megadott e-mail cím vagy a postafiókhoz tartozó tárhely telítettsége a visszaigazolás kézbesítésének hiányát eredményezheti és meggátolhatja a szerződés létrejöttét.

Adatvédelem

Az általad megadott személyes adatokat bizalmasan kezeljük, és harmadik félnek nem adjuk át. A megadott e-mail címet a hozzájárulásod nélkül nem használjuk fel akciós hírlevelünkhöz. Amennyiben rendszeresen információkat szeretnél kapni aktuális akciós ajánlatainkról és újdonságainkról, kérjük, iratkozz fel hírlevelünkre. Az adatvédelemmel kapcsolatos részletes szabályokat az Adatvédelmi Szabályzat tartalmazza, melyet az alábbi linken érhetsz el: http://www.web28.hu/adatvedelmi

Panaszügyintézés lehetőségei:
Felhasználó a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos panaszait az alábbi elérhetőségeken tudja bejelenteni:

  • Név: Biró Mátyás
  • Székhely: 2300 Ráckeve, Magán utca 88.
  • Telefonszám: 36702094280
  • Email cím: hello@web28.hu
  • Adatkezelési nyilvántartási szám:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C
Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5
Telefon: +36  (1) 391-1400
Fax: +36 (1) 391-1410
E-mail cím: ugyfelszolgalat@naih.hu

Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság
Cím: 1088 Budapest, József krt. 6.
Levelezési cím: 1428 Budapest, Pf.: 20.
Központi telefonszám: +36 (1) 459-4800
Faxszám: +36 (1) 210-4677